Sign up to our newsletter:

New environmentally state of the art visitor centre for Dawyck Botanic Gardens

6 June 2008
New visitor centre at Dawyck 
 The Dawyck Botanic Gardens stunning new visitor centre
A new £1.6m state-of-the art visitor centre has opened its doors at Dawyck Botanic Garden (Scotland), one of four botanic gardens of the Royal Botanic Garden Edinburgh. Funded by the Scottish Government and Scottish Borders Enterprise, the centre sets out to be a model of environmental sustainability. Its floor uses heat-retaining blue limestone and the interior is enhanced by oak frames, structural columns and ceiling beams. The facility also enjoys the additional features of an external copper wall, designed to shimmer gently within the natural light of Dawyck’s stunning arboretum, and attractive copper rain catchers and down pipes. All this is topped by an attractive, insulating roof, planted with a carpet of sedums. 
 

Back to Archive